riviera

Liguria (achterland), plaatsen dichtbij

cairo montenotte

Cairo Montenotte

kleine stad met een oud historisch centrum. Middeleeuwse feesten in augustus.

altare glas

Altare

bekend om de aanwezige glasindustrie en een leuk glasmuseum.

sassello funghi

Sassello:

centrum van de beroemde Amaretti koekjes en de paddestoelen-gastronomie. Een bezoek aan het centrum van het regionale park Beigua.

Liguria (kustgebied)

cinque terre

De regio Ligurië is vooral bekend vanwege de Cinque Terre, maar het ontbreekt zeker niet aan andere interessante bezienswaardigheden! De regio wordt gekenmerkt door zijn lange en smalle vorm en door de aanwezigheid van zowel stranden alsook bergen. De belangrijkste stad van de regio is Genua. Ontdek de smalle, soms donkere steegjes typisch voor de stad. U kunt het prachtige, beroemde Aquarium en de Porto Antico niet missen.

portofino

Als je van lange wandelingen houdt, is het een goed idee om van Santa Margherita naar Portofino te lopen via de route langs de kust. De elegante stad Alassio met zijn beroemde Muretto. Sestri Levante is een schilderachtige stadje aan de Golf van Tigullio. Het strekte zich langs twee baaien, de Baia delle Favole (De Sprookjesbaai), wiens naam werd beslist door de beroemde schrijver Hans Christian Andersen, en de Baia del Silenzio (de Stiltebaai), omringd door huizen in pastelkleuren en vissersboten.

camoglie

Tussen Camogli en Portofino, in een smalle baai, ligt de oude abdij van San Fruttuoso. De plaats kan te voet worden bereikt vanuit Portofino of Camogli of per boot vanuit Santa Margherita Ligure of, nogmaals, van Portofino. Camogli is ook beroemd om de Sagra del Pesce op de tweede zondag van mei - verse vis wordt gebakken in grote pannen op het belangrijkste plein! De stad Sanremo is vooral bekend in Italië vanwege de bloementeelt en jaarlijkse muziek festival gehouden in het Ariston Theater. Verder is de kleurrijke Russische Orthodoxe Kerk een bezoek waard.

hanbury garden

Hanbury Garden

Voor tuinliefhebbers: Hanbury garden aan de kust in de plaats Ventimiglia (vlakbij grens met Frankrijk).