mulino pdn

mulino

watermolen De watermolen op het landgoed Pian del Nasso - oorspronkelijk gedateerd rond 1750 - is bijzonder vanwege zijn historie, ligging en uitstraling. De molen bevindt zich op de kruising van twee waterstroompjes met rondom natuur en vergezichten en met absolute waarborg voor rust en privacy.

gerestaureerde watermolen

Na een restauratie is de molen sinds 2011 beschikbaar als een bijzondere verblijfsaccommodatie. Bij het ontwerp en de bouw is getracht een balans te vinden tussen de authentieke elementen van de watermolen en een prettige verblijfsaccommodatie. Dit contrast oud-nieuw is zichtbaar in het materiaalgebruik en de inrichting; zo zijn de authentieke elementen van de molen gemaakt van natuursteen en smeedijzer, het bouwkundige deel is opgebouwd uit streekgebonden natuursteensoorten en het verwerkte hout is vooral kastanje en eiken. Hiertegenover staat het contrast van moderne materialen zoals beton, glas en roestvrij staal. Keramiek vindt u in de vorm van tegelbeschilderingen, ingebouwde tegelpanelen uit de 18 eeuw en tafels uit Deruta (beschilderde en geglazuurde lavasteen). Ook qua inrichting een combinatie van oud en nieuw: een moderne keuken en badkamer, comfortabele vloerverwarming maar ook antieke meubelen.

indeling en inrichting

Naast het authentiek gerestaureerde deel van de molen (o.a. waterrad, maalstenen en al het antieke raderwerk) bestaat het moderne en luxueuze woongedeelte uit een grote vide met zicht op het molendeel (met zithoek, om te bouwen naar tweepersoonsbed), een ruime slaapkamer met tweepersoonsbed, een overdekt boventerras,een extra slaapgedeelte met een eenpersoonsbed en een extra verplaatsbaar bed, een ruime badkamer, een volledig ingerichte woonkeuken en een overdekte buitenveranda. Rondom de molen zijn er diverse terrassen met tuinmeubilair, een aangelegde tuin, en een kruidentuin. De watermolen beschikt over 2 tot 4 slaapplaatsen en via een eigen pad (75 m) heeft men toegang tot het verwarmde zwembad (5x12 m), met badhuisje op het landgoed Pian del Nasso. Honden toegestaan (na overleg).